Om klubben

Team Lazio Nord ble stiftet 1. juni i 2018 av Simen A. Prag og Eirik A. Heggelund.

Vinner CVPII

Laget ble stiftet i den hensikt å representere SS Lazio i den norske supportercupen for italienske fotballag – Coppa Vittorio Pozza. Team Lazio Nord var det første laget som meldte seg på og hadde i løpet av et par dager etter stiftelsen 12 spillere. Brorparten av spillerne som sluttet opp om stiftelsen av klubben stammer fra supportergruppene Nådeløse og Gli Albini. Spillergruppa er hovedsakelig bosatt på Øst- og Sørlandet.

Lagets første trener er tidligere Tippeligaprofil og utenlandsproff Rune Roman Hagen.

Klubbens drakt er 3. drakten fra 2017/18-sesongen med brede vertikale striper (bildet), marineblå ensfargede shorts og lyseblå strømper med en bred hvit stripe i ankelhøyde. Keeperdrakten er 3. drakten fra 2014/15-sesongen med tynne lyseblå striper på hvit bakgrunn, lyseblå shorts og hvite strømper med en tynn lyseblå stripe bak. Klubben vant Coppa Vittorio Pozzo i 2018 og har dermed rett til å bære det runde “tre colori” merket som bevis på dette. Dette er noe klubben er særdels stolte av.

Tidenes første Coppa Vittorio Pozzo ble en enorm suksess for klubben – til tross for en meget tøff start – med tap 4-5 i åpningskampen mot Inter og påfølgende stortap mot Juventus 1-5 i kamp nummer to. Trenden ble snudd i tredje kamp med en særdeles sterk seier 9-1 mot Milanoklubben. Ny seier mot Juventus sørget for best målforskjell, seier i gruppa og finaleplass. Etter å ha ligget under 0-1 til pause, snudde kampen og da dommeren blåste av stod det 3-1 til Lazio på tavla. Biancocelesti var historiens første mestere!

prisgutta

Geir André Bøyum og Edvard Valmestad scoret begge 8 mål og ble turneringens suverene toppscorere. Turneringens beste spiller ble Rune Roman Hagen (bilde). 3 troféer i klubbens første mesterskap var over all forventning. Klubbens første mål ble scoret av unge Aksel Lie (14). Med seieren i coppan er klubben klare for Super Cup finale mot Ipswich – vinneren av den britiske supportercupen 2018.